Zendingswerk

Jan & Margriet Bayense

Wij zijn Jan en Margriet Bayense. We hebben drie kinderen, die inmiddels alle drie zijn uitgevlogen. Vanaf ons huwelijk in 1986 hebben we 30 jaar in Apeldoorn gewoond. Op zondag 26 juni 2016 zijn we vanuit onze thuisgemeente, de Hersteld Hervormde Gemeente Apeldoorn, uitgezonden naar Kerkrade. Een stad met zo’n 46.000 inwoners maar zonder protestantse of evangelische gemeente. Daar zijn we op 1 juli met ons werk begonnen. Jan is stadspastor/evangelist vanuit de stichting Een Boodschap voor Kerkrade. Deze stichting is in 2012 door de kerkenraad van de HHG te Apeldoorn opgericht en later verbreed met mensen van buiten.
Nog steeds zitten drie mensen vanuit onze gemeente in het bestuur. Henk-Jan de Kruijf is voorzitter, Heleen Balkenende penningmeester en dominee R. van Kooten bestuurslid. In Kerkrade is er maandelijks een kinderbijbelclub en een tienerbijbelclub. We verzorgen een Bijbelintroductiecursus van 30 lessen, in de zomer is er een jongerenevangelisatiekamp, wekelijks is er een pastoraal spreekuur en een koffie-uurtje. Sinds 1 april 2018 wordt iedere zondagochtend om 11:00 uur een dienst gehouden. We begonnen met zeven mensen maar inmiddels zijn er iedere zondag tussen de tien en de twintig mensen. We zijn blij met deze groei en hopen binnen niet al te lange tijd een gemeente te kunnen stichten. We merken dat de Heere werkt in Kerkrade en we zijn blij met de voortdurende voorbede in en vanuit onze thuisgemeente!
Victorkerk

De Victorkerk is een plek waar je terecht kunt met vragen over het leven en God. Op zondag komen we bij elkaar om uit de Bijbel te horen, te bidden, te zingen en elkaar te ontmoeten. We willen een plaats zijn waar we het christelijk geloof ontdekken en waar we ons geloof kunnen verdiepen. De Bijbel vormt hierin het uitgangspunt. Als diverse gemeenschap zetten wij ons in voor elkaar en voor de buurt.

Diensten

  • Jachtlaan 187, 7312 CJ Apeldoorn
  • Elke zondag
  • Ochtenddienst: 09:30
  • Middagdienst: 16:30
  • Contact: 06-51661055

Blijf op de hoogte

© Hersteld Hervormde gemeente Apeldoorn
Vormgeving en realisatie Identiteit & Media